top of page

Congres 'Sportief Verbinden'


Als bestuur zijnde wordt je voor veel evenementen uitgenodigd, waarvan er af en toe 1 is die leuk is om uit te lichten. Afgelopen dinsdag (20 september) vond het Congres ‘Sportief Verbinden’ plaats, georganiseerd door het NOC*NSF en de VSU. De VSU is de overkoepelende organisatie voor top- en breedtesport van de regio Utrecht.

Wat stond er op het programma? Het congres startte met een lekker buffet en een glaasje prik, na deze energie inname stond er een plenaire sessie op het programma, die werd opgevolgd door diverse inspiratie- / breakout sessies. ‘As usual’ eindigen de meeste evenementen met een netwerkborrel om even na te kunnen kletsen.

Gastvrouw van de plenaire sessie was Marijn de Vries (Nederlandse journaliste en voormalig profwielrenster). Verschillende gasten kwamen voorbij maar één van de leukste was Esther Vergeer, net terug uit Rio als assistent Chef de Mission die vertelde over de paralympische spelen en Ernest van der Kwast (schrijver) die zijn eigen geschreven verhaal voorlas. Dit verhaal vertelt hij ook op diverse middelbare scholen om jongeren meer aan het sporten te krijgen. Na de plenaire sessie volgden de inspiratie sessies, waarbij we met name wat nieuwe ideeën gekregen hebben omtrent vrijwilligersbeleid en gastvrijheid binnen VV Boni. Na even bij gekletst te hebben en een drankje genuttigd te hebben, besloten we: ‘we call it a night’. Manon, Joost en ik gingen huiswaarts na een leuke, inspirerende avond.

Klik hier voor meer informatie!

 

bottom of page