top of page

Wedstrijdverslag D6!

Zaterdag 12 november om 15.00 uur: USV Protos DS10 - Boni DS 6

Geschreven door Susan Meenhuis

Het is een druilerige zaterdagmiddag als we aankomen bij Sportcentrum Olympos. Het is de dag dat wij (#3) het gaan opnemen tegen de #1, USV Protos dames 10.

Bij de ingang begint het al goed: het is relatiedag bij Protos. En dat betekent: heel veel ouders, sponsoren en partners die voor één dag mogen binnenkijken bij de studentenvolleybalvereniging. Het is gezellig druk in de kantine, gratis koffie en thee, kleffe cake en vooral veel bier. In de zaal is het nog gezelliger: overal papa’s en mama’s met rode hartjes op hun wangen, die enthousiast supporten vanaf de tribunes. De liefde voor de sport en hun kind is overduidelijk.

Wij zijn vandaag met 8 vrouwen sterk, maar hebben geen aanmoediging geregeld. What to do? Gelukkig heeft iemand gezien dat Boni Dames 1 in de kantine zit te borrelen op de overwinning. Goed moment om hen te vragen om ons te coachen!

Nina en Laurie durfden deze bijna-derby wel aan, als ware het onze eigen moeders.

Vanaf het startsignaal van de wedstrijd (we hadden een echte scheids met een witte polo) zat de sfeer zat er meteen al goed in. Ze riepen allerlei slimme dingen, die we eigenlijk wel wisten, maar in het veld vergaten. Zoals laag zitten, op je voorvoeten, altijd slaan, prikken links achterin, maar vooral: laten zien dat je blij bent als je een punt gescoord hebt! En daar mag je volgens onze coaches de tegenstander best een beetje gewelddadig bij aankijken. Hier zijn helaas geen foto’s van.

Ondanks deze gouden tip, blijven de meiden van Protos ons elke keer minstens drie punten voor. We blokken, meppen en strijden erop los. Het mocht helaas niet baten. Ze pakken de eerste set (25-19), de tweede (25-13), de derde (25-15) en de laatste set (25-12). Na deze 4-0 stand om ongeveer half 5 geven we ons verloren. Lekker gespeeld dat wel.

In de kantine van Olympos wacht ons een heerlijk biertje. Maar ook: het clubblaadje van Protos, ‘het Naadje’, met een poedelnaakte man op de voorpagina! De heer in kwestie wordt gevonden en wij zijn de nederlaag alweer snel vergeten.

Waar een relatiedag wel niet goed voor is...

Dames 6 en dankbare invaller Eva Polk (D5)

bottom of page